Læserbrev: Klima, ulighed, fattigdom, hjemløshed og social uretfærdighed er de store temaer og problemstillinger i tiden. Derfor må de naturligt nok være bærende i den valgkamp, der er foran os. Er vi alle sammen seriøse nok til det?

Skal vi igen opleve kandidaters egoistiske branding af dem selv, som har til formål at skaffe dem en karriere i politik?

Klimabenægtere på fremtrædende positioner spiller hasard med vores fælles livsgrundlag. Generelt er det ældre politikere, hvis verdensbillede ikke har udviklet sig og er blevet ajourført med tidens nyeste viden. Landbruget har siden 2015 reduceret kvælstofudledningen med 12 ton. Målsætningen var over 1300 ton. Er dette seriøst? Har man ikke fattet situationens alvor endnu?

Cepos fortsætter med at benægte ulighed og fattigdom med ligegyldige statistiske krumspring, som vi for længst har gennemskuet. De borgerliges foretrukne tænketank fortsætter som en pjusket papegøje på sin pind med de samme kommentarer.

Hjemløshed burde ikke eksistere i Danmark. Social uretfærdighed er et markant problem i Danmark. Man behøver blot at høre beretningerne fra de mennesker, der kommer i kløerne på det offentlige. Det er ikke i orden, at sagsbehandlinger er så langsommelige og vanskelige, at mennesker for eksempel dør i ressourceforløb. Hvordan kan man se sig selv i øjnene, når man som myndighed bliver årsag til det?

God valgkamp 2019.

 

( Jyske Vestkysten 11. februar 2019 af Stefan Bøgh )

 

Læserbrev: En søgemaskine som Google er kun nyttig med en stor baggrundsviden om et relevant emne. Uden denne viden er det ikke muligt at skelne mellem relevant og irrelevant materiale.

Læsning digitalt i form af e- bøger og lydbøger og lignende er ikke gavnligt for hukommelsen. Den sanselige kontakt med en trykt bog eller avis er mange gange bedre, når det drejer sig om at huske og lære. Vi er det, vi husker. Det, vi glemmer, forsvinder fra vores personlighed. At gøre os selv afhængige af digitale medier fremmer muligheden for monopoldannelser på information og nyheder. Dette er højaktuelt. Ydermere åbner disse monopoldannelser også for muligheden af historieforfalskning på sigt. Pas på dine bøger, LP'er, kassettebånd, CD'er og lignende. De giver dig muligheden for at efterprøve og kontrollere tidens fake news. Gå ikke i gabet på Google og andre IT-giganter.

 

( Jyske Vestkysten 14. februar 2019 af Stefan Bøgh )

 

Folket er reduceret til den nye tids klakører. Vi applauderer de mest vanvittige ting. Hvis det ikke var sådan, hvorfor rejser vi os så ikke og skrider til handling? Den der tier samtykker.
Der er nok at tage fat på, men hver eneste af os siger og tænker: "Det er ikke mit ansvar. Opgaven ligger et andet sted."
Jeg holder mig kun til mit lille afgrænsede område, så jeg ikke risikerer noget. 
Risikosamfundet, det er et samfund, hvor ingen vil risikere noget. Enhver hytter sit eget skind, dukker sig, og regner med at alle tidens problemer forsvinder eller løser sig af sig selv.
Kan vi regne med det?
Kirken peger på Jesus og nåde, men den er dybt reaktionær og borgerlig.
Eliten peger på sig selv, men de er meget dårlige eksempler.
Politikerne peger på os og siger, at vi er dovne.
Bankerne forbeholder sig ret til i fuld offentlighed at frikende sig selv for de største skandaler.
Teknologien giver os masser af løsninger og bekvemmelighed, men utilfredse er vi alligevel. Vi forstår ikke at udnytte den godt nok. Hvorfor har vi ellers set så mange IT skandaler i de sidste 20 år? Vi er ikke så dygtige, som vi gerne vil fortælle os selv.
De store ideologier i verden kæmper om vores loyalitet og opmærksomhed hver dag, og vi hopper lige i gabet på dem konstant. Ingen kan sige sig fri for det.
Altid venter vi på den ultimative løsning på alle problemer, men denne løsning kommer aldrig. Vi er løsningen. Vi har svaret. Det er vores liv.
Ingen ved rigtigt, hvorfor mennesker bliver født, og hvorfor vi eksisterer. Så kan man da i det mindste konstatere, at vi er her og få det bedste ud af det.
Samfundet det er dig og mig. Samfundet det er os. Det er ikke et andet sted. Det er lige her og nu.
Hvad er visdom? Hvem ved det? 
Vi ved, at vi lever, og det i en meget vanskelig tid. Tiden har altid været vanskelig. Også for 50 år siden.
Hvis demokratiske valg virkelig ændrede noget grundlæggende og radikalt i et samfund, ville man slet ikke give os lov til at stemme. Det skulle kapitalen nok får standset.
Demokratiet er en kulisse, vi alle sidder og glor på, mens det afgørende afspiller sig inde bag ved scenen.
Det er ikke min hensigt at være en mørkemand, men tiden kræver alvor og seriøsitet. 
Selv om vi i Danmark efter det næste folketingsvalg skulle få et magtskifte, så vil intet ændre sig i magtforhold og fordelingen af goderne i samfundet. Ikke væsentligt.
Politikerne flytter rundt på den samme pose penge hvert år, og de får ikke en rød reje mere at gøre med. Den virkelige rigdom ligger beskyttet uden for dette demokratiske maskespil, og den er urørlig indtil videre.
Stem til valget, men forvent at forandringerne kommer et helt andet sted fra end det politiske system.
Ungdommen er vort håb. Håbet er, at de når et stykke længere, end vi andre gjorde i sin tid.

 

( Facebook 15. februar 2019 af Stefan Bøgh )

Login    
Vi spiller dem alle.    

Werbung

Partner